Hulleman textiel al meer dan 30 jaar dé textielspecialist!

Over ons
 

Hulleman textiel is dé specialist voor textielproducten in de gezondheidszorg, de horeca, de scheepvaart en de particuliere markt. Wij produceren: dekbedden, kussens, onrusthekbeschermers, diagnostische matrassen en overig beddengoed. Ons hoofdproduct is ons hoesloze dekbed. De grootste voordelen zijn; (Industrieel) wasbaar, mogelijk als brandvertragend dekbed, bed opmaken is zo gebeurd, dekbed blijft goed liggen dankzij instopstrook, en de vulling isoleert zo goed dat je het dekbed het hele jaar kunt gebruiken. Wij produceren op order. Een groot voordeel hiervan is dat onze producten naar de specifieke wensen van de klant worden gemaakt. 

Duurzaam productiebedrijf

Onze bedrijfsvoering is sinds jaar en dag gericht op een manier die de aarde zo min mogelijk uitput. Dat klinkt misschien hoogdravend, maar het is wél de stijl die ons bedrijf typeert. In alle bescheidenheid kunnen we zeggen dat duurzaamheid in ons bedrijfs-dna zit. Met Twentse nuchterheid en no nonsense ondernemerschap is duurzaamheid op natuurlijke wijze in het productieproces verweven. In ons atelier werken we met lokale mensen aan eerlijke producten. Onze kernwaarde is: verspilling tegengaan. Overal in ons bedrijf komt dat terug. In de keuze voor kwalitatief hoogwaardige stoffen met een lange levensduur, in het efficiënt gebruik van grondstoffen en materialen, in ons inkoopbeleid en in onze local for local policy.

Een impressie van onze productie

Hulleman textiel beheerst de totale productielijn. Van grondstof tot eindproduct en van schets tot ontwerp. Wij hebben alles in eigen hand. De producten worden vervaardigd in het eigen atelier. Moderne, computergestuurde machines maken het mogelijk de diverse producten in de gewenste stoffen en stikproducten te leveren. In onze confectie-afdeling worden de halffabrikanten verder afgewerkt tot eindproduct. Bij klantspecifieke producten, bijvoorbeeld bedspreien, sierkussens of bedlopers, worden de ideeën en ontwerpen van de opdrachtgever uitgevoerd. Hulleman textiel is voortdurend op zoek naar vernieuwing.

Onze droom

Onze ontwerpen en machines worden doorlopend afgesteld op een maximaal gebruik van stoffen en materialen. Daardoor blijft de hoeveelheid restafval minimaal. Om de CO2-uitstoot naar het milieu te verminderen, gaan we bewust om met transport en belading. Bijvoorbeeld: Onze stoffen zijn afkomstig van weverijen binnen een straal van 200 km en we plannen alleen volle ladingen. Ook stimuleren wij papier en karton ter vervanging van plastic verpakkingsmateriaal. De volgende stap is circulair. Voor onze producten zien wij daar goede kansen liggen. Wij onderzoeken de mogelijkheid om onze dekbedden aan het eind van hun gebruiksduur terug te nemen en te bewerken tot grondstof voor een nieuw product. Met oog voor mens, milieu en omgeving, dragen wij zorg voor een gezonde volgende generatie.