Confectie en loonwerk

Doorstikken, ook wel bekend als steppen, is het aan elkaar naaien van twee of meer lagen stof. Meestal vormen de steken patronen. Hulleman textiel maakt al meer dan 30 jaar de mooiste textiel producten voor hun klanten. Naast onze eigen productenlijn produceren wij ook voor derden, dit noemen wij loonwerk. Denk bijvoorbeeld aan matrastijken, anti-scheur dekens, bedlopers, bedspreien en natuurlijk dekbedden. Bij Hulleman textiel is het mogelijk om zelf stoffen aan te leveren. Deze stoffen verwerken wij dan tot een product naar wens. In onze productiehal staan onder andere meernaalds stepmachines en éénnaalds stepmachines.

Wat is een meernaalds stepmachine? 

Onze meernaalds stepmachine beschikt over meerdere naalden op een rij die in verschillende patronen kunnen doorstikken. Diverse materialen worden op deze manier aan elkaar gestikt. Van dit eindproduct maken wij voornamelijk dekbedden en onrusthekbeschermers voor onze eigen klanten.

En wat is een éénnaalds stepmachine?

De éénnaalds stepmachine is een computergestuurde machine die twee naaikoppen heeft met elk één naald. Het grote voordeel van deze machine is dat je elk gewenst patroon kunt creëren. Door gebruik van verschillende vullingen is een patroon meer of minder te benadrukken. Op deze stepmachines produceren wij veel in opdracht en maken wij bijvoorbeeld matrastijken, hoezen voor hoofdborden, anti-scheur dekens, bedlopers en luxe spreien. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Een impressie van onze productie

Hulleman textiel beheerst de totale productielijn. Van grondstof tot eindproduct en van schets tot ontwerp. Wij hebben alles in eigen hand. De producten worden vervaardigd in het eigen atelier. Moderne, computergestuurde machines maken het mogelijk de diverse producten in de gewenste stoffen en stikproducten te leveren. In onze confectie-afdeling worden de halffabrikanten verder afgewerkt tot eindproduct. Bij klantspecifieke producten, worden de ideeën en ontwerpen van de opdrachtgever uitgevoerd. Het dessin wordt in overleg met de klant uitgezocht. Hulleman textiel is voortdurend op zoek naar vernieuwing.

Projectinrichting naar wens

Met sierkussens, spreien en bedlopers breng je veel sfeer in een slaapkamer. Daarom ben je ook voor het inrichten van hotelkamers bij Hulleman textiel aan het juiste adres. Voor projectinrichters is Hulleman textiel de partner in de levering van textiel. Hulleman textiel biedt kant en klare oplossingen, standaard of maatwerk. Zo behoort verwerking van aangeleverde stof ook tot de mogelijkheden. Samenwerking en advisering spelen bij deze partnershipping een centrale rol.

De voordelen van een samenwerking met Hulleman textiel op een rijtje:

- Hulleman textiel is gevestigd in Almelo, wij zijn er trots op dat wij een Nederlands productiebedrijf zijn en dit maakt ons ook een duurzame partner;
- Wij stikken door en jullie verzorgen zelf/elders de afwerking of wij verwerken het in ons atelier tot een eindproduct;
- Bij Hulleman textiel hanteren wij korte levertijden en krijg je eerlijke prijzen;
- Doordat wij meer dan 30 jaar ervaring hebben op het gebied van stepwerk kunnen wij goed meedenken met onze klanten en onze kennis en kunde inzetten tot een mooi product;
- Wij bieden kant en klare oplossingen, standaard of maatwerk.